Interventies Voor topsporters

Interventies voor topsporters

Body Mind Release Nederland biedt topsporters die om welke reden dan ook fysiek en/of mentaal in onbalans zijn geraakt en daardoor minder presteren een unieke interventie methodiek waarmee je direct de innerlijke oorzaak van jouw ‘klachten’ effectief aanpakt.

Hierdoor verbetert direct jouw mindset, vermindert jouw blessuregevoeligheid en kun je met hernieuwde energie en ontspanning het maximale uit jouw talent, leven en carrière kunt halen. Geschikt voor alle topsporters in de breedste zin van het woord!

Ons motto: Niet – meer – praten maar doen!

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Eigen methodiek met snelle en duurzame resultaten!

Prestatiedruk en onzekerheden een ideale mix voor blessures en een mentale crisis!

Onderzoek toont aan dat de ballast die jij bij je draagt voor 95% bepaalt direct hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert. Denk hierbij aan beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en onbewuste programmeringen. Deze ballast beïnvloedt tevens  jouw zelfbeeld, mentaliteit, mindset en hoe jij fysiek en mentaal presteert.

Interventie-blessures-sport-interventies-body-mind-releasePrestatiedruk en onzekerheden over de toekomst, triggeren de beperkende gevoelens en overtuigingen die jij bij je draagt. Dit zorgt voor een verhoogde spierspanning.  Wanneer dit te lang duurt leidt dit uiteindelijk sneller tot de bekende veel voorkomende blessures zoals: Achillespeesklachten, binnenzijde knie, enkelbandletsel, verzwikken enkel, hamstring, kneuzing & verstuiking, kuitspier blessures, lage rugpijn en liesblessures.

Massage en fysiotherapie helpen je langzaam weer te herstellen. Maar daarmee pak je de innerlijke oorzaak niet aan.

Daarnaast kunnen beperkende overtuigingen en een vermindert positief zelfbeeld jouw mentale veerkracht – na teleurstellingen of tegenvallende prestaties – behoorlijk ondermijnen. De aan jouw ballast gerelateerde mentaliteitsproblemen kunnen er ook voor zorgen dat je uit balans raakt en over je grenzen heen laat gaan. 

Met deze unieke Body Mind Release interventie methodiek begeleiden wij jou in het gericht en effectief loslaten van jouw ballast en het terughalen van een positievere mindset. Op alle vlakken zullen jouw prestaties verbeteren en neemt de kans op blessures af. 

BMR is toepasbaar bij allerlei fysieke en psychische klachten zoals:

  • Mentaliteitsproblemen
  • Blessures
  • Spanning en stress
  • Depressie en somberheid
  • Piekeren en vermoeidheid

Yuri Cornelisse – Body Mind Release interventie specialist topsporters

Als topsporter stond alles voor mij in het teken van presteren en vooral fysiek fit blijven. Maar ja, emotionele en mentale ‘fitheid’ is en blijkt natuurlijk net zo belangrijk.

Als profvoetballer was ik elke dag bezig met het optimaliseren van mijn conditie, techniek en prestaties. 

Maar er zijn ook genoeg momenten geweest dat angst, onzekerheid, blessures, druk en stress toesloegen.

Hoe train ik dat? Hoe ga ik daarmee om? Ik had geen idee. Ik dealde gewoon zo goed als kwaad mogelijk met de situatie.

Nu weet ik dat ik deze gevoelens mij niet alleen mentaal maar ook fysiek hebben beperkt. Als Body Mind Release interventie specialist topsporters kan ik jou begeleiden in het gericht en effectief loslaten van deze ballast en vervangen voor positieve gevoelens.

Hierdoor neemt niet alleen jouw blessure gevoeligheid af maar kun je tegelijkertijd het maximale uit jouw talent, leven en carrière halen. 

Body Mind Release Interventiespecialist en topsporter Yuri
Interventies-Body-Mind-Release-Marc-van Hintum
Marc van Hinthum
Ex voetbal international en Hoofd Scouting Vitesse Arnhem

Marc van Hintum over Body Mind Release

“Ik ken Hans de Waard, ontwikkelaar van de Body Mind Release methode al meer dan 20 jaar en geloof sterk in zijn aanpak, visie en methodiek. Dit omdat ik met mijn eigen ogen zijn geweldige wilskracht, positiviteit en zelfreflectie heb gezien in privé voor hem enorm zware tijden. Mijn respect voor Hans als mens en coach is in de loop der jaren daardoor alleen maar toegenomen. Ook in mijn wereld, de voetbalwereld en sportwereld in zijn geheel waarin prestatiedruk, onzekerheid en egoïsme hoogtij viert zou de Body Mind Release methodiek van Hans een geweldige aanvulling zijn om topsporter ‘uit de modder’ te halen en fysiek en mentaal beter in balans te krijgen”. 

Robin over Body Mind Release

“Ik ben met dit traject begonnen, omdat ik door veel tegenslagen in en buiten mijn voetbal, heel erg onzeker was. Dat bracht veel negatieve energie met zich mee en ik had moeite om die negatieve knop om te zetten naar positiviteit. Normaal was ik altijd super vrolijk en ik had altijd een lach op m’n gezicht, maar opeens was die kracht van mij weg. Samen met mijn ouders hebben we besproken hoe we dit konden oplossen en toen kwam Yuri ter sprake. Ik het het body mind release traject helemaal afgerond en ik heb heel veel gesprekken met Yuri gevolgd.. met succes! Elke week ging het een stukje beter en werd ik steeds weer meer mijzelf, dat uitte ook in m’n voetballende prestaties, maar misschien nog wel meer als persoon en als topsporter. Een aantal weken geleden liep ik een enkel blessure op. Ik zou er zeker 2 maanden uit liggen, normaal gesproken zou ik in zak en as zitten, maar doordat ik zo bezig was geweest met dit traject, ging ik er super goed mee om en pakte ik de draad goed op. Gezond eten, veel revalideren en sterker terugkomen. Altijd in jezelf geloven en weten waar je voor staat.💪🏼”

Robin

Body mind release Nederland

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP